23 Nisan 2007 Pazartesi

HAVUZLARINIZA İYİ BAKIN

32068Başımızın belası havuz problemlerini hatırlarsınız. 2 musluk saatte şu kadar desimetre küp su akıtacak şekilde havuzu doldurmaya çalışır. Diğer yandan havuzu boşaltmaya çalışan bir musluk vardır. Havuzun ölçüleri verilir. Havuzun kaç saatte dolacağını bulmaya çalışırsınız. Dolduran ve boşaltan musluk sayıları arttıkça işler giderek karışır.

İlişkiler ve havuzlar birbirine benzer aslında , hiç farkettiniz mi? Amaç, ikisinin içindeyken de huzur ve rahatlık hissetmektir. Kendini bırakmaktır. İkisinin de oluşum aşamasında büyük bir özen vardır. İleride içine dolduracaklarının sağlam bir şekilde korunması ve bir takım kaçaklar olmaması için titizlikle hazırlık yapılır. Daha güzel görünmesi için güzel fayanslar ya da sözcüklerle döşenir zemini. Sağlamlık kadar, içinde kalma isteği de devam ettirilmelidir çünkü.

Temiz kalması için bir takım filtreler takılır; su sistemlerine ya da dillere. Her türlü suyu gelişigüzel boşaltamazsınız havuza. Bir takım filtre sistemlerinden geçirmek gerekir ki, siz keyifle yüzmeye çalışırken can sıkıcı görüntüler oluşmasın. Aklınıza geleni, olduğu gibi söylememeniz, aklınızın süzgecinden geçirmeniz gerektiği gibi.

Işıklandırarak daha görünür kılarsınız. Gündüz ve gece bambaşka hallerini görürsünüz. Her anının keyfini çıkartırsınız böylece. İlişkilerdeyse paylaştıklarınızla aydınlanırsınız, aydınlatırsınız. İlişkinizi daha güzel bir noktaya taşımanın yollarını ararsınız. Sezgileriniz ve isteğiniz kılavuzunuz olur.

Bir takım kimyasal maddelerle her zaman hijyenik kalmasına dikkat edersiniz. Çünkü havuzlardan bir sürü hastalık bulaşma olasılığını bilirsiniz. Bu koruyucu önlemler ilişkilerde de geçerlidir elbette. Hastalıklı ruh hallerine girmemek için elinizden geldiğince açık ve dürüst olmak gerekir. Saygının korunması ve güven, en etkili kimyasaldır ilişkilerde.

Havuza girmeden önce duş alınmalıdır. Üzerimizdeki kirlerden bir nebze de olsa temizlenmek için. İlişkilerde de geçmiş hesapları kapatıp, ruhunu arındırarak yola devam etmek bununla aynı durum değil midir?

Havuza balıklama atlamak tehlikeli ve yasaktır. Dibini görmediğin ilişkilere de balıklama atlamak tehlikeli değil de nedir? Önce kenara oturup ayaklarını suya sokup merdivenler yardımıyla yavaşça havuza girmek daha aklı başında bir harekettir elbette. Ama “Adrenalin tutkunuyum” diyorsanız boynunuzun kırılma olasılığını da göz önünde bulundurmalısınız.

Sık sık bakım yapılması gerekir her ikisi için de. Çünkü zamanla hem o güzelim fayansların hem de duyguların üzeri yosun bağlar. Eski güzelliğini ve cazibesini kaybeder. Filtreleri yenilemediğiniz için yüzerken hoşunuza gitmeyen şeyler görmeye başlarsınız. Havuzun eski maviliğini canınız sıkılarak anımsarsınız. Aynı “keşke en başa dönüp, tekrar başlayabilsem” dediğiniz gibi... Bakım ciddi bir iştir, gevşemeye gelmez...

Zaman geçmeye başladıkça aynı havuz problemlerinde olduğu gibi , boşaltıcı muslukların sayısı hızla artmaya başlar. Dolduran musluklarda da bir takım arızalar oluşur. Hızla su kaybetmeye başlamışsınızdır. Zamanın yıpratıcı etkisi ve filtrelerin artık işlev görmemesi sonucu, bir zamanlar içinde olmaktan büyük bir haz duyduğunuz havuz, gözünüze hoş görünmemeye başlar. Yarısı boş, dibi yosun tutmuş, bakımsız bir havuz!

İşte bu aşamaya geldiğinizde önünüzde iki seçenek vardır. Derhal o havuzdan çıkıp başka bir havuz yapımına başlayabilirsiniz. Yeni bir havuz yeni bir umut demek olabilir. Ama kullanım hatalarını değiştirmediğiniz sürece kısa sürede yeni havuzunuz da eskisinden farksız bir hale gelecektir emin olabilirsiniz. İkinci seçenek de, o kadar emek vererek yarattığınız havuzunuzu, eskiden içinden çıkmak istemediğiniz haline dönüştürmektir. Biraz zaman, biraz emek, ama en çok inançla. İstenirse neden olmasın?

Siz , havuzunuzun bakımını en son ne zaman yaptınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder