15 Eylül 2008 Pazartesi

XL

cimg1225Küçüklüğümde, o zamanlar büyük bir heyecanla izlediğim “Uzay 1999” dizisinden etkilenmiş olsam gerek, 2000 yılında kaç yaşında olacağımı hesaplamaya çalışırdım. Öyle ya; o yıllar geldiğinde, artık uzay gemilerinin gökyüzünde cirit attığı, ışınlanıp kendimizi başka yerlerde bulabileceğimiz, yolda yürürken bir takım tuhaf canlılara rastlamamızın olağan karşılanacağı  bir zaman diliminde yaşıyor olacaktık.

31 yaşında, yıllardır beklediğim o yeni yıl gecesi,  bu masum hayallerim aklıma gelmişti ve gülümsemiştim kendi kendime; ortada ne uzay gemisi vardı, ne de başka gezegenden gelen arkadaşlar… Sadece bizler küçüktük ve çok uzaktı o yaşlar. Hele de 40’lı yaşlarda olan annelerimiz babalarımız fazlasıyla yaşlılardı bizlerin gözünde.

Oysa bugün artık 40 yaşına giriyorum. 40, kırk, XL* !!! Ne şekilde yazarsam yazayım ürkütücü görünüyor gözüme… Bu yüzden de şöyle duygusal bir doğum günü yazısı falan beklemeyin benden. Denedim ama becerip de yazamadım bir türlü. Hatta iki paragraf yazdıktan sonra tıkandım kaldım; geçen seneki yazıma bir göz attım ama nafile… Zaten 40 yaşıma giriyorum bir de muhasebe mi yapacağım?Onu zaten geçen sene yapmışım; aynı yolda gitmeye de devam ediyorum.

O zaman ne yapmalı? En kolayı , doğum günümle ilgili bir soru-cevap çalışması yapmak; başlayalım o zaman… Bakalım, sokaktaki vatandaş konuyla ilgili neler söyleyecek?

- İyi günler! Bu gün 40 yaşına giriyorum. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

- Valla bence hiç gerek yok… Ben vaktiyle 40’a girdim; 41, 42 hepsini denedim… Sonra baktım hiç bir özelliği yok; geri dönüp 39’a demir attım. Sana da şiddetle öneririm!(B.G. 39 Yaşında)

- Hahahaha! 40’lı yaşlara hoş geldin şekerim! ( D.Y.   45 Yaşında)

- Aaaaaa o kadar oldun mu sen??? Ama üzülme bak; vallahi hiç göstermiyorsun! ( K. T.   33 Yaşında)

- Ne gerek var? ( Y. Y.  49 Yaşında )

- Offf! Sen şimdi 40’a girdiysen ve ben de senden üç yaş büyüksem…. Hımmmmm  ( G.Ç.  42 yaşında)

- Bak vallahi de billahi de benim konuyla hiç bir ilgim yok bacım! ( İ.S.  34 Yaşında )

- Ahh ahhh siz bir de 60’ları görün… O zaman anlarsınız beni. ( A.Ö. 60 Yaşında )

- Vatana millete hayırlı uğurlu olsun!  ( R.E.   55 Y aşında )

- Yorum yok!  ( G. Y.   60 Yaşında )

- Seneye doğum gününde oğluşum da bizimle olacak teyzesi! (A.B.  39 yaşında)

- Karnım acıkmıştı zaten; pasta ner’de pasta? ( B.Y. 21 Yaşında)

- Söz veriyoruz; bu sene unutmak yok! ( Ş. S. 41 Yaşında; Ü. Y. 40 Yaşında )

Her sene olduğu gibi, bu sene de yurt genelinde, K.K.T.C’de ve yurt dışındaki büyük elçiliklerimizde eş zamanlı başlatılacak olan doğum günü kutlama programı ise henüz elime ulaştı; hemen aktarıyorum: Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından, gün boyunca fotoğraf sergileri; sevdiklerimle öpüş-kokuş zamanı; en güzel rengi yaratma, ve hayal kurma yarışmaları; konserler, danslar ve tebrikleri kabul kucaklaşmalarıyla devam edecekmiş. Akşam 20:00’de başlayacak kumsal partisinde ise mayo zorunluluğu varmış; geleceklere duyurulur.

Her şey o ikinci  paragrafı bitirdiğimde başlamıştı aslında. Ciddi bir şeyler yazamayacağım çok belliydi. Gene de inat ettim; hep olduğu gibi… Yazı ciddi olmasa da ortada zaten yeterince ciddi bir durum var ne de olsa… Bu kadar havadan sudan yazıp, yeterince gevşediğime göre…Eveetttt…Artık ben hazırım!

Haydi 40 yaş; gel de bir boyunu göreyim hele!!!

 

 
*XL Romen alfabesinde 40!

8 yorum:

  1. Haşim Arıkan16 Eylül 2008 01:25

    Yeşim daha nice nicelerine ellilere, altmışlara, yetmişlere,,,, ,yüzlere inşallah tüm sevdiklerinle, sağlık, mutluluk, huzur içinde:))BR/BR/Bu arada 44'lük biri olarak bende röportaja katılmak istiyorum. Hayatımın en olgun, kendimle en barışık, en çok kendim olduğum yaşlar kırklı yaşlar. Çünkü kendimi açık ve net ortaya koyacak kadar güçlüyüm, hiç bir şeye kolay kolay sinirlenmeyecek kadar da olgun ve huzurluyum. Hoş geldin hayatının en güzel yıllarına:)) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Yeşim Özdemir16 Eylül 2008 02:09

    Sağol Haşim! Yüreğime serin sular serptin. Gerçi ablam da seninle aynı cümleleri kurmuştu. Benimkisi biraz da muzurluk işte:) Güzel günler hepimizle olsun. Hoşbuldum hayatımın en güzel yıllarına. Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canımın içi bugün ve yarın ocakta gözünü dört aç emi :))

    YanıtlaSil
  4. Yeşim Özdemir16 Eylül 2008 08:03

    Açarımmmm açmam mı hiçççç:))

    YanıtlaSil
  5. Benim güzel arkadaşım, senin de kırkın çıktı ha. Nicelerine mutlu ve de huzurlu ve bir de senle olanlarla var; e mi. Haşim gibi ben de 40 dan sonra bulanlardanım umarım sende eksiklerini bulursun. İyi yaşa... Yupiiiiiii....

    YanıtlaSil
  6. Yeşim Özdemir17 Eylül 2008 05:57

    Valla 40'lı yaşları bu yazımdan sonra o kadar öven oldu ki ben de merak etmeye başladım bakalım nasılmış deyu:))) Neyse 50'lere daha çokkkk var:) Çok sağol arkadaşım. Güzel günler bizim olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Yeşom,BR/Sana yorum yazmıştım gelmedi mi?BR/Hatta " şimdi ben bu yazının üstüne sana sevgili Yeşim doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yıllara" falan yazamam ki, çok ciddi olur" demiştimBR/:(((BR/Not: Korkma XL olmak çokkkk güzel.BR/Hayatın değerini daha iyi biliyor insan:))

    YanıtlaSil
  8. Yeşim Özdemir18 Eylül 2008 01:22

    Yorumun gelmemişti Özlemciğim... Yorumun gelmedi ama daha güzeli oldu sen geldin:))) XL konusunda da eskisi kadar tedirgin değilim. Bütün tadanlar pek bir övüyorlar. Yaşayıp göreceğim bakalım:) Öptüm seni...

    YanıtlaSil