29 Ekim 2008 Çarşamba

KUTLU OLSUN!

2b12b_small" Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir.

 

Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım."

"Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

 

 
Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyet'i onlar kurdu... Peki biz yükseltip yaşatabiliyor muyuz? Gelecek gerçekten de biz miyiz? Yoksa onlar Cumhuriyet'i bize emanet etmekle hata mı ettiler? İçiniz rahat mı sahi?

Fotoğraf ve sözler: http://www.ataturktoday.com/ adresinden alınmıştır.

4 yorum:

  1. Aydan Atlayan Kedi29 Ekim 2008 05:48

    Gelecek elbette biziz... Susmayan, haksızlığa direnen ve bu güzel ülkenin aydınlıklar içinde var olması için emek verenler...

    YanıtlaSil
  2. Yeşim Özdemir29 Ekim 2008 05:53

    Bazen şu yaşadıklarımızı gördükçe, ciddi ciddi endişeleniyorum doğrusu. Ülkemizde özgürce yaşamamız için canlarını verenlerin kemiklerini sızlatmamalıyız... Bugünlere kolay kavuşulmadığı gerçeğini hiç unutmamakta fayda var!

    YanıtlaSil
  3. içim hele şimidlerde hiç rahat değil Yeşom.BR/Sağol çok anlamlım bir yazı.BR/Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Yeşim Özdemir31 Ekim 2008 14:12

    Belki de rahat olmamız anormal olurdu diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil