7 Kasım 2008 Cuma

BOŞVER ALDIRMA!

you__re_funny_by_waney“ Bisiklete biiinersiiiinnnn
  Bizim evdeeee ineeerrrsiiinnn
  Eğeeerrr baabaaannn sorarsaaaa
  Teker patlaaadıı dersinnn”

Sabah olup da gözlerimi henüz açmışken, beynimin uyuşuk duvarlarında bu şarkı yankılanmaktaydı. Rüyamda mı görmüştüm acaba? Eğer öyleyse, görecek daha güzel bir rüya bulamadığım için kendime acımalı mıydım? Her sabah olduğu gibi homurdana homurdana lavabonun yolunu tuttum. Aynadaki yansımama baktığımda dehşet içinde irkildim. Çünkü saçlarım olması gereken yerden çok daha farklı alanlara dağılmıştı. Medusa görüntümden hızla kurtulup üzerimi giyinmek üzere yatak odasına geçerken, şarkı aynı hızıyla devam ediyordu:

“ Booooşveeer aldırmaaaa
  Alırıııımmm  diyeeee kandırmaaa
  Çok hoşumaaa giidiiiyoooo
  Saaahildeeekiii dondurmaaaa”
 Sabahın köründe bu kadar neşe fazla gelmişti bana. Arabama binip işe gitmek üzere yola koyulmuşken, başka şeyler düşünmeye çalışıyordum. Nafile bir çabayla dikkatimi radyoda dinlemekte olduğum şarkıya vermeye çalışırken, birden bire Santana’nın dudaklarından gene malum şarkı dökülmeye başlayıverdi:

“ Şapkaaa şapkaaaa üstüneeee
  Bu şapkanınnn  aslı neeee
  Erkekler şapkaaa takaaarrrr
  Kelll kaafaaanınnn üstüneeee”

Tek umudum artık bir an önce hasta muayene  başlamaktı. Öyle ya; karşımdakinin ağrıyan boğazı ya da yükselen ateşiyle uğraşırken aklımdaki her şey silinecekti nihayet:

-Ne şikayetiniz var?
-Karnım ağrıyor doktor hanım… Haa bir de amelim var…
-Hımmm… Ne zamandır var ağrınız?
-Dün akşamüstü başladı. Öğüresim de geliyor.
-Şüpheleneceğiniz herhangi bir şey yediniz ya da içtiniz mi?
-Dondurma yemiştim ondan olabilir mi?

Birden bire ayağa fırlayıp, boynuma asılı steteskobun tamburunu mikrofon misali ağzıma yaklaştırıp, diğer elime aldığım maskemi mendil gibi sallayıp, popomu kıvıra kıvıra oynamaya başlamak istiyorum. Hastam da el çırparak bana neşeyle eşlik ediyor:
“ Booooşveeer aldırmaaaa
  Alırıııımmm  diyeeee kandırmaaa
  Çok hoşumaaa giidiiiyoooo
  Sahildeeekiii dondurmaaaa” 
- Doktor Hanım?
- Haaa nee? Dalmışım da, kusura bakmayın... Evet ne diyordunuz?

Gün ilerlemiş, sayısını bilemediğim kadar çok hastayı muayene etmiştim. Mesai saatinin bitmesine yalnızca  yirmi dakika kalmışken, bütün gündür beynime bir sümük gibi yapışan bu şarkıdan artık kurtulduğum kanısına varmıştım. Çünkü uzun süredir sesi soluğu çıkmıyordu.

Günün son hastasını muayene etmek için odaya kabul etmiştim. Muayenesini bitirip tam reçetesini düzenlerken hastamın cep telefonunun çalan melodisiyle irkildim:“Haaaayaaattttt beniiii nedeeennnn yoruyossssssssuuunnnn!”. Adamcağız telaşla arayanı reddetti. Ama arayan ısrarlıydı. İkinci kez çalan telefonun melodisi odanın içine yayılırken, adam telefonu hızla açtı ve daha sonra arayacağını söyleyerek kapattı. Yüzünde mahcup bir ifadeyle özür diledi.

Normalde çok kızacağım bir durum olmasına karşın sadece gülümsemekle yetindim. Çünkü  mutluydum. Saat 17 00 olduğunda  arabama doğru neşeyle yürümeye başlamıştım. Artık derin bir nefes alabilirdim. Kazanılmış bir zaferin yorgun ama gururlu bir ruh hali içerisinde kontağı çevirdim. Birden bire zavallı beynimin kıvrımlarında , Serdar Ortaç’ın tıslayan sesi yankılanmaya başladı:

“Haayyyaaatttttt beniiii nedennn yoruyosssssssuuunnn
Madem çok günaaaaaahhh oyunu sen bozuyosssssssssuuunnnn”
Kabusum kılık değiştirerek geri dönmüştü!

 
Şarkı sizin de beyninizde yankılansın istiyorsanız:
http://video.google.com/videosearch?hl=tr&q=sahildeki+dondurma&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#

 

Resim: www.deviantart.com

13 yorum:

  1. ilahi sen yaaa tamam mutlusun ve hep öyle kal da yahu nedir bu durum, bu şarkılar, bu hal ve tavırlar :))BR/BR/ha bir de ben o baştaki şarkıları niye bilmiyom. bari bildiğim bişiler söyle de bende eşlik edeyim sana olmaz mı. bir delinin nesi var iki delinin sesi var misali :))

    YanıtlaSil
  2. Yeşim Özdemir7 Kasım 2008 05:44

    Valla o baştaki şarkılar dediğin, aynı şarkının farklı dörtlükleri. Sabahlardan bir sabah bir takıldı aklıma ki çıkartabilene aşkolsun. Yani mutluyum diye falan değil (mutluyum o ayrı)o beynimdeki yankılanma. Yoksa güzel bir şey söylerdim yahu:)))Verdiğim adresten dinlersen ne demek istediğimi anlayacaksın:)

    YanıtlaSil
  3. yav işyerinde dinleyemiyorum biliyorsun. eve gidene kadar ne kaybederim yada ben seni arayayım da sen bana telefonda söyle olmaz mı :))

    YanıtlaSil
  4. Biryerlerde düğün dernek mi vardı acep diye düşündüm.Hiç düşünmeden dile gelen bir şarkıdan alınacak mesaj da ne ola? İnsan beyni ve zihni kimbilir nerelerde yolculuklar yapıyor istem dışı, dönüp bize geldiğinde izlenimlerini böyle döktürüyor işte.

    YanıtlaSil
  5. Sabah 6:40...uyanmis kahvalti ederken bir yandan da senin blogunu okudum. Benzer seyler olmus. Dun de ben boyle bir durumdaydim...bi master ogrencim var proje ile anlattiklarini dinliyorum ama hani imkan olsa hadi abicim halay cekelim diyecegim :P (cocuk hintli nereye halay cekiyon ki) aksam yatana kadar devam etti bu tuhaf mutlulukumsu durum...evet evet sanirim mutlu olmak yaptiriyor bunu...hatta mutlu hissettiren birilerinin varligini kesfetmek...benim ki daha cok kesif kokenli:)

    YanıtlaSil
  6. Aydan Atlayan Kedi7 Kasım 2008 08:13

    Çok doğru bir tespit bu; bazı şarkılar sümük gibi yapışıyor aklına. Şimdi ben en son okuduğum dizeleri kaç gün mırıldanırım kimbilir: “Haayyyaaatttttt beniiii nedennn yoruyosssssssuuunnnBR/Madem çok günaaaaaahhh oyunu sen bozuyosssssssssuuunnnn”

    YanıtlaSil
  7. benimde takılıp kaldığım şarkılar oluyor zaman zaman. aman diyim neşen bozulmasın güzel şehrin güzel insanı :)

    YanıtlaSil
  8. Yeşim Özdemir8 Kasım 2008 05:25

    - Beenmaya: Sen ara beni şekercim... Ben sana orijinaline oldukça yakın bir şekilde söylerim:)))BR/BR/- Sufi:Beynimin bir düğün salonu haline dönüşmesi felaket bir durum. Ve ne yaparsam yapayım yapışıp gitmiyor işte:)Keşke bir mesaj olsa ama yok:)BR/BR/- Efsa: Hani çok sevdiğim bir şarkı takılsa aklıma sevineceğim. Ama hiç ilgi alanıma girmeyen bir şarkının bütün gün beynimde yankılanması tam bir eziyet... Hepimizin neşesi daim olsun:)

    YanıtlaSil
  9. Yeşim Özdemir8 Kasım 2008 05:28

    -Biraz: Tam bir durum komiği işte:) Ciddi bir iş ortamında birden bire dağıtıverip oynamaya başlama fikri... Düşünmesi bile çok komik:)BR/BR/- Fullam: Zar zor söküp atsan da o yapıştığı yerden, onu çağrıştıran bir kelime ya da başka bir şey olduğunda kabus geri dönüyor. Mesela "Çok hoşuma gidiyor" cümlesini mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum:))) Sana da hayırlı kurtulmalar dilerim:)

    YanıtlaSil
  10. Canım dondurma çekti yaaaa!!!...Neyse avucumu yalıyım annem öyle söyledi canım ne çekerse eğer bulamıyosam avucumu yalamalıymışım mazallah çocuğa birşey olurmuş :D.Şaka bir yana neşeniz daim olsun...Şarkı tarz değil ama sözler komik :D

    YanıtlaSil
  11. Yeşim Özdemir9 Kasım 2008 12:25

    Avuç yalamak işe yaramayacaksa adresi verin de size dondurma yollayayım:) Ne de olsa ben sebep oldum:)))Şarkının sözleri komik ama klip daha da komik. Fırsat bulursanız mutlaka izleyin.

    YanıtlaSil
  12. Yeşom, ben bu şarkıları bilmiyorum galiba yav:)). Bi tıklayayım bakalım dinleyelim, öğrenelim, neşelenelim:)

    YanıtlaSil
  13. Yeşim Özdemir9 Kasım 2008 14:32

    Dinle de ... Yarın sabah aklına takılırsa sorumluluk kabul etmiyorum:))) Benden söylemesi:)))

    YanıtlaSil