26 Aralık 2008 Cuma

HAFTA SONU SAÇMALAMALARI -4

funny_face_by_larah88Son paslanan mimi elime yüzüme bulaştırıp taca atıp kendimi mim aleminden soyutlamışken, hatırını kıramayacağım sevgili Biraz'dan, okyanusun diğer tarafından bir mim geldi … Konusu “Orada bulunmaktan keyif aldığım mekanlar”… Bir düşüneyim bakayım neler çıkacak ortaya?

EVİM OTEL-RESTORAN-BAR/ ANTALYA

Tabii ki her zaman için bulunmaktan en keyif aldığım mekanların başında yer alıyor. Sade ve zevkli döşenmiş bu mekanın çok sıcak bir atmosferi var.Yemekleri de oldukça lezzetli. Ne yemek isterseniz kısa bir sürede hazırlanıveriyor. Yemek sırasında yayınlanan müzik tercihleri de tam bana göre. Hele gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan canlı müziğin tadına doyum olmuyor… Şarkı söyleyen kızcağız şimdiye kadar nasıl ünlü olamamış hayret!

ANNEM KUCAK EVİ/ ANTALYA

Her zaman güler yüzle karşılandığım bir mekan daha. Hatta arayı biraz açarsanız telefon açıp neden uğramadığınız bile soruluyor. Müşteriyle bu kadar yakinen ilgilenen başka bir işletme görmedim şimdiye kadar. Tombik bir kucağa yatıp saçlarınızı okşatarak şımarabiliyorsunuz. Börek ve çay servisi de cabası… İsteyenlere okey oynama olanağı ya da istediğiniz filmi yatarak izleme konforu da sunuluyor. Rezervasyon için: 0 242 345 ... Annemin yüreğine inecek devamını getirirsem…

CASTLE CAFE-BAR / ANTALYA

Eski Antalya evlerinin bir arada bulunduğu ve yenilenerek daha da güzelleşen Kaleiçi’nde, Hıdırlık Kulesi’nin hemen altındaki bu mekanı Esat Abi işletiyor. Denizden yaklaşık 35-40 metre yükseklikten, geç yapılan sabah kahvaltılarında soluk mavi ve dingin, gün batımında alev alev, gecenin koynunda ise yakamozların oynaştığı denizi izlemek gerçekten de çok keyifli. Özellikle gece yarısı uğrayıveren Rum misafirlerle onlar anlamasa da İngilizce konuşmanın tadına doyum olmaz. Eğer sıcak bir yaz gecesi gittiyseniz, ortalıkta fırtına estiren kocaman vantilatörlere karşı Esat Abi’nin göbeğini kendinize siper etmenizde fayda var. Benden söylemesi…

NEVİZADE/ İSTANBUL

Sakın siz de benim gibi söylenenlerden dolayı yanılmayın; Nevizade bir sokak-mış! Sokak aralarına dizilmiş masalarıyla ve yoğun ziyaretçi akınıyla gerçekten de gecenin kalbinin attığı mekanlar arasında yer alıyor. Mümkünse dostlarla paylaşılmasında fayda var. Seyyar satıcıların sattığı melek, şeytan şeklindeki taçları ve ışıklı gözlük gibi bilumum oyuncakları almanız gecenizi daha da eğlenceli kılacaktır. Hatta yanınızda bu halinizden utananlar varsa onlarla bir de aynı fotoğraf karesinin içinde yer alıp neşenizi katmerlendirebilirsiniz. Genel olarak lezzetli mezeler sunulsa da midye tavanın taratorunu mayonezle yapanları kınamaktan sakın çekinmeyin.

GÜVERTE RESTORAN/ SİLİVRİ

Denizin üzerine kurulu bir iskelenin üzerinde yer alan bu mekan Yusuf Bey ve servis yapan tüm çalışanlarıyla kendinizi evinizde gibi hissetmenize sebep oluyor. Hatta kendinizi gün batımında o kadar muhteşem hissediyorsunuz ki arkadaşlarınızı telefonla arayıp onları çatlatmak için içinizde dayanılmaz bir istek duyuyorsunuz. Evet biraz ayıp oluyor ama hayat böyle işte! Haaa ahtapot salatasını yemeden sakın mekandan ayrılmayın; çok üzülürsünüz sonra…

DENİZ KENARI/ HANGİ DENİZ OLDUĞU FARKETMEZ

Hastalık derecesindeki deniz tutkum sebebiyle kendimi en dingin hissettiğim yerlerin başlarında yer alır deniz kenarları. Öyle ki Antalya’dan Kaş’a tatile giderken rampa aşağı inişte, denizi ilk gördüğüm anda içimi salakça bir sevinç kaplar ve mutlaka bir çığlık atarım: “Yaşasıınnnn deniz göründü!”. Beni gören rahatlıkla Hakkari’den geldiğimi zannedebilir ama bu durumumun tedavisi olanaksız ne yazık ki. Kendime “gizemli kadın” süsü vererek ufka doğru dalgın dalgın bakmaya da bayılırım laf aramızda. Tabii ki söz konusu Akdeniz ise çok fazla deniz trafiği olmadığı için boş boş bakarım. Son İstanbul seyehatimde ise denizde nereye bakacağımı şaşırmıştım doğrusu!

Neyse… Bu kadar gevezelik yeter. Ben bu mim işini beceremiyorum artık kesinlikle anlaşıldı. Bu yüzden de bana mim yollamaya niyetlenen olursa bir daha düşünmesini şiddetle öneririm. Ciddi yazma amacıyla başlamıştım ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı okuduğunuz gibi. Sanırım hafta sonu rehaveti çoktan başladı bende… Bu yüzden de ciddiyetten uzak yazılarımın adresi olan "Hafta Sonu Saçmalamaları" dizine almayı uygun buldum. Herkese iyi tatiller diliyorum.

17 yorum:

  1. oncelikle pardon yahu, bilemedim ben, mim aleminden soyutladigini kendini...bulastirmis oldum galiba seni tekrardan. BR/Aslinda Ben de bilmiyordum mim nedir..ogrenmis oldum. BR/Fakat yazdiklarin hem eglenceli hem de bilgilendiriciydi..son gemiler kismina ise sesli olarak guldum cok guzel yazmissin kalemine saglik.

    YanıtlaSil
  2. CASTLE vazgeçilemeyen bir mekan. al kitabını biranı yudumla

    YanıtlaSil
  3. Annem Kucak Evi ilgimi çekti değişiklik olur dedim, rezervasyon için aradım ama dolularmış maalesef... hani diyorum sen sürekli müşterisin kırmazlar seni, bir rica etsen ...:))BR/BR/İstanbul şubesine gideceğim bende yarın, mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
  4. Yeşim Özdemir26 Aralık 2008 15:20

    - Biraz: Bu bahaneyle belki güzel bir şeyler ortaya çıkabilme olasılığı olsa bile gene de bir şeyler beni bu mimlerden uzak tutuyor. Sanırım okuldaki konu verip kompozisyon yazmamızın istenmesinin büyük payı vardır:)))BR/BR/- Efsa: Aaaaa Castle'ı biliyorsunuz!!! Antalya'da mısınız?BR/BR/- Nily: Annem Kucak Evi'ndeki forsumu kullandım:))) Rezervasyon işin tamam:))) Sana da iyi bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. :))) hani bizim evi yazmamışsın yahu aşkolsun sana :)) elimde mim yok ki paslayayım sana ama gelirse hiç şaşmaz sendedir bilesin :))BR/BR/bu arada efsa'dan cevap gelmemiş ama ben muhtarmışcasına söyleyeyim evet antalyada ikamet etmektedir kendileri :))

    YanıtlaSil
  6. Şey biraz hasta olmuşumda ancak duydum :)) BR/evet ablamında dediği gibi antalya' dayım 22 yıldır. :)

    YanıtlaSil
  7. Yeşim Özdemir27 Aralık 2008 01:59

    - Beenmaya:Bak mim falan yollayıp da beni strese sokma; sonra böyle saçma sapan yazılar çıkıyor işte:))) Şur'da ciddi ciddi iki çift laf etmeye çalışıyorum zaten:)))Sizin evin fertlerini tanımakla birlikte mekanla ilgili daha fazla ipucuna ihtiyacım var; o da zamanla olacak elbet:)))Öptüm seni!BR/BR/- Efsa: Çok iyi! O zaman bir gün Esat Abi'nin Castle'ında karşılıklı birer bira içmek şart oldu:) Bu arada geçmiş olsun... Bol bol sıvı alıp,dinlenmek gerek:)

    YanıtlaSil
  8. Tabiki havalar biraz daha düzelsin manzaranın daha bir zevkini çıkaralım inşallah :)BR/BR/suyu seven bir bünyeye elbet bir gün kavuşacağım :)

    YanıtlaSil
  9. Yeşom " Annem kucak Evi"ne bayıldım.:))BR/Ben de az önce dersten geldim, BR/" annem kucak evi" nde yedim öğle yemeğimi, akşamki menülerinde balık ve salata varmış, akşama da bekliyorlar. Fiyatları da çok uygun hatta hiç ücret bile almıyorlar:))BR/Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. hop noluyo orda bakayım. ben gelmeden buluşmak, görüşmek yok öyle. bekleyin beni :))

    YanıtlaSil
  11. yeşim ve efsa bir arada bir şarkı mırıldanırlar; sen hele bir gel... uzaklar sana gelir hem, hele bir gelll

    YanıtlaSil
  12. Yeşim Özdemir27 Aralık 2008 10:33

    - Özlem: Valla çok fazla seçiciler; sadece özel bir kaç müşteriye hizmet sunuyorlar ama kalite cidden süper değil mi:))) BR/BR/- Beenmaya ve Efsa: O zaman şöyle yapalım. Özlem Antalya'ya gelsin. Sonra Esat Abi'nin orada oturup karşılıklı biralarımızı tokuşturalım:)

    YanıtlaSil
  13. evet ben bu fikri tuttum :))BR/BR/bu arada şimdiden iyi seneler canımın içi. herşeyin gönlünce olması dileğiyle kocaman sevgiler :))

    YanıtlaSil
  14. mutlu mutlu yıllar yeşim :)))

    YanıtlaSil
  15. Yeşim Özdemir31 Aralık 2008 02:55

    Beenmaya ve Efsa: Ben de size çokkk güzel bir yeni yıl diliyorum. Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Selam yazılarını tesadüfen rastladım pek hoş yazmışşsın

    YanıtlaSil
  17. Yeşim Özdemir3 Ocak 2009 16:38

    -Antin: Beğenmenize sevindim:)

    YanıtlaSil