10 Nisan 2009 Cuma

AH BİR BEKAR OLSAM!

2- Biliyor musun? Benim hanımı bugün İstanbul’a gönderdim! Yolda şimdi…

- Hayırdır?

- İş toplantısı…

- Ehh… Allah kavuştursun o zaman.

- Sağol…Yani anlayacağın iki gün boşa çıktım. Alemlere akacağım! Bekar hayatı yaşayacağım!

- Boşa çıkmak mı? Yapmak istediğin şeyler  karının şehir dışına  çıkmasını mı gerektiriyor?

- Tabii… Uzun süreli evliliklerde bir süre sonra monotonluk oluyor malum. İnsanın canı biraz heyecan istiyor. Bu acayip bir şey mi sence? Yani sıkılmak?

- Yoooo… Niye acayip olsun ki? Sen sıkıldığına göre eminim karın da sıkılmıştır bu monotonluktan ve onun da  canı heyecan verici anlar istiyordur haliyle. İkiniz de ara sıra  başkalarıyla heyecan yaşamayı kararlaştırdıysanız, bu kimi ilgilendirir ki?

- O da mı sıkılmıştır yani?

- Eee sen sıkılıyorsun ya; kadın niye sıkılmasın?

- Ne bileyim? Pek belli etmiyor da…

- Kadınlar daha kontrollüdür. Duygularını belli etmiyordur sadece…

- Hımmmm…

- Kızın seninle mi kaldı?

- Evet…

- Ahhh bak şimdi hiç olmadı. Bir düşünsene! Sen bu durumda kızını gece kime bırakıp da alemlere akacaksın? Ama karın öyle mi ya? Hem onu kimsenin tanımadığı bir şehirde, hem de yalnız! Oyy oyy oyyyyy!

- Benim karım yapmaz öyle şey!

- Eminim o da senin için aynı cümleyi kuruyordur; ama baksana ilk fırsatta alemlere akmaya pek bir heveslisin!

- Eee sıkıldım yahu!

- Aaa hem biliyor musun? Şimdi artık kimse evli, bekar umursamıyor valla. Evli kadınlar daha bir revaçta üstelik!

- O niye o?
- Şekerim… Şöyle bir düşün istersen. Evli kadınla buluşursun asla seni deşifre etmez; edemez. Kendisini de mi yaksın? “Hadi yemeğe gidelim”; “Tatile çıkalım” gibi isteklerde bulunamaz. “Evlenip, çocuk yapacağım” diye seni sıkboğaz etmez. Ne verirsen onunla yetinir; çünkü senden daha fazlasını istemez. Olmadık saatlerde seni aramaz. Eee hal böyle olunca da evli kadınlar, kaçamak yaşamak için biçilmiş kaftan!

- Amannnn yaaaa! Şurada üç kuruşluk bir keyfim vardı; onun da içine ettin valla! Sana da bir şey söylemeye gelmiyor! Bir daha ağzımı açarsam ne olayım.

- Peki…

 

Fotoğraf: www.deviantart.com

10 yorum:

  1. Özlem Akaydın10 Nisan 2009 06:34

    Valla ne diyeyim Yeşom, hayatın gerçeklerini yazmışsın, kandırma ve aldatma üzerine kurulan ilişkiler ne kadar sağlıklı olursa, bu insanların da o kadar sağlıklı olabilir ilişkileri ancak. Bizim payımıza da sadece bu düşünceye sahip erkeklere acımak düşüyor:)))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Genel anlamda erkeklerin yanılgısı budur zaten. Bazı durumların ve bazı isteklerin sadece kendilerine özel olabileceğini ve yaşanabileceğini zannederler. Bu , biraz da kadınların duygularını belli etmemesinden ve elbette ki toplum baskısından kaynaklanıyor. Tam tersinin olabilirliği karşısında bu kadar bozuluyorsan, sen de yapmayacaksın. Ya da bozulmayacaksın. Sağolasın...

    YanıtlaSil
  3. Yahu evlilik gün geçtikçe daha da korkunç görünmeye başladı bana:)

    YanıtlaSil
  4. Valla bu haliyle gerçekten de çok korkunç görünüyor bence de Fullam:) Eşinin gitmesini fırsat bilip zincirden boşanmış gibi kendini sokaklara atan o kadar çok adam var ki piyasada. Sanırım beraberliklerde yanlış giden bir şeyler var. Bizden uzak olsun:)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle söylemeliyim ki yorumunuzu gülümseyerek okudum. Sözünü ettiğiniz bütün şeyler, ikili yaşamın getirdiği sıkıntılar olsa gerek. Zaman zaman bu anlamda tam da istediğimiz şeyleri yapamıyor olsak bile, onlarla geçen zamanın güzelliği hepsini unutturuyor sanırım. Benim isyanım başka türlü bir davranış tipi ve bunun sizin anlattıklarınızla uzaktan yakından alakası yok. Umarım kısa sürede eşiniz ve çocuğunuza kavuşursunuz. Bu içten yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Süleyman Odabaş12 Nisan 2009 03:41

    :) öyle sık karşılaştığımız bir profil ki bu tabi söyleyecek sözüm var bir erkek olarak. Ne kadın hakları ne de erkek hakları artık bu durumu hangi kavram açıklar hangi cümle anlatır bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki o da "insanlık ve saygı" üzerine daha çok empati kurmamızın gereğidir. İlişkilerde aşk bitebilir ama sevgi bitmemelidir. Çünkü sevgi beraberinde saygıyı getirir. Eğer sevgi bitmişse ortada beraber yaşamanın hiçbir nedeni kalmaz bu da ayıp bir şey değildir tabi. Sevgiyle kal yeşim abla...

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısın Süleymancığım... Sevgi ve saygı bittiyse o ilişkiyi sürdürmenin hiç gereği yok. Bu aslında karşındaki kadar kendine olan saygıyla da ilgilidir çünkü. Birbirinize iyi bakın e mi:)

    YanıtlaSil
  8. Burada sorun şu bence... Adam kendisiyle ilgili bir takım çıkarımlarda bulunup evliliğinden çok sıkıldığını ve karısı gider gitmez zamparalık yapacağını söylüyor. Ama karısı cephesinden olayın tam tersini gözünde canlandırmasını istediğimde bu durum onun hiç hoşuna gitmiyor. Karısını da mazur görse diyecek hiç bir şey yok ki zaten; bize ne? Genelde herkes kendini haklı görüp hiç karşı tarafla lgili empati yapmıyor. Benim isyanım sadece bunaydı. Kalanı beni ilgilendirmez.

    Ayrıca Blog Ödülleri 2009 u tesadüfen başka bir yerden öğrendim. Girdim baktım bir de ne göreyim; sen! Hemen tabii ki oy verdim:) Sana iyi bir hafta diliyorum Serdar... Benden de sana sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ben hala yalnızım:)
    Son sözümü söyleyeyim, bekarlık bekarken güzel, evlendikten sonra değil...

    YanıtlaSil
  10. Bekarlık bekarken güzel... Ne mutlu sizin gibi yaşayan ve sizin gibi mutlu olanlara. Tekrar sevgiler ve selamlar...

    YanıtlaSil