24 Mart 2009 Salı

BENİ AL; ONU ALMA!

imagesAyakta uyuyormuşum da haberim yokmuş. Bir son dakika haberini sizlere iletmek üzere yazılarıma ara vermek zorunda kaldım; özür dilerim. Haftalardır seçimlerle yatıp, parti liderleriyle kalkıyoruz. Bu hafta sonu dananın kuyruğu kopacak. Bütün adaylar harıl harıl seçim kampanyalarını yürütüyorlar.

Eeee herkes gibi Gömbe de bu telaştan nasibini almış durumda.  Gömbe'de bir partinin belediye başkan adayının seçim kampanyası için bastırmış olduğu ilanı, ben burada Gömbe'de göremiyorum da, "Uykusuz" mizah dergisini okuyanlardan duyuyorum. Şimdi bu olacak şey mi? Ve elbette hemen kampanyasına katkı babında, sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

"SEÇİM BİLDİRGESİ
 GÖMBE BELDESİ - BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Kaş ilçesi Çukurbağ köyü doğumlu olup orta tahsilimi Kaş orta okulunda, Lise tahsilimi ise farklı toplumların kültürünü merak ederek incelemek hemde değişik oğretmenlerden farklı ders verme biçimlerinden faydalanarak kültürümü arttırmak amacı ile 4 ayrı lise den sırası ile Elmalı Lisesi, Fethiye Lisesi, Manavgat lisesi, en son Korkuteli lisesini okuyarak tamamladım.



Daha sonra Eskişehir F,K,B yani Fizik, kimya, Biyoloji Yüksek okulunu okurken bayan bir öğretim üyesinin bana aşık olması ve bu aşıklığın kavgaya dönüşmesi sonucu okulu terk etmeme zorlanarak okulu bitiremeden ayrıldım. Ancak geri kalan kısımlarının kitaplarını okuyup inceleyerek bu okulu bitirmiş gibi kendimi hazırladım.


Hayatımın bundan sonr aki bölümü ise İzmir'de Otel İşletmeciliği, İstanbulda Marmara melamin tapak faprikasında yine İstanbulda Lüks Fitil Fabrikasında Teknik elaman ve yönetici olarak çalıştım. O dönemlerde İstanbulda Yenikapıda Erol Taş'ın kıraathanesinde Erol Taş ile tanışarak bir gün bana Sende Çekiçi Bir erkek görünümü ve hareketlerin davranışlarında artist bir karaktere sahip olduğunu söyleyerek sana yadımcı olacağım diyerek yönetmenle tanıştırması sonucunda küçükken hayal edip durduğum artist olma amacına ulaşarak bazı filimlerde rol alarak oynadım. Ancak üstün başarımı çekemeyen bazı kişilerçe tehdit edilerek, yalnız biri olmam çevrenin olmayışı nedenleri ile istanbulu terk etmek zorunda kalarak memleketim olan Antalya Kaş ilçesi ne dönmek zorunda kaldım.


Bundan sonraki Yaşamım ise: Kaş Adliyesinde 11 sene memurluk yaptıkdan sonra, her alanda genel kültürümün Enternasyonel'in üzerinde olması, İlimsel araştırmalarımla kabuğuna sığmayaçak duruma gelerek yapmış olduğum memurluğu küçük görmeye başladım. Bu zamana kadar okuduğum 1000'i aşkın kitap ile birlikte Dünya üzerinde yaşamış ve hala yaşayan devlet ve Uygarlıkların, yönetim ve yaşayış biçimlerini araştırarak Hangi uygarlık ve devletlerin neden daha uzun ve istikrarlı yaşadıkları ve Hangi uygarlıkların daha kısa istikrarsız yaşadıklarını sepep ve sonuçları ile birlikte araştırarak ve bunlardan örnekler çıkararak bir YÖNETİM biçimi ortaya çıkardım. Bu araştırmalarıma Toplu Yaşayan Arılar, Kar ıncaların bir arada kavgasız nizasız bir BEY'in yani Başkanın yönetme şekli ile insanlardan daha güzel ve demokratik biçimde yaşayışlarını inçeleyerek geliştirdim.

Bu nedenle Türkiyemizin yönetme biçimlerinen katkıda olacağımı kendimde hissederek 1995 genel seçimlerinde milletvekili adaylığımı koydum ancak maddiyetsizlik nedeniyle kaybettim.
Bu arada Avrupa'ya nazaran Türkiyede paran varsa varsın Paran olmassa Ne kadar akılı olursan ol ne kadar bilgili olursan ol Sen de yoksun paralasını anladım. Bundan Sonra Yine Kendi imkanlarımla Güzel Türkiyemizin Her bir Yanını Evliya Çelebi misali adım adım gezerek Yörelerdeki Toplumların Yaşayış ve kültürlerini, Ayrıca anadoludaki yaşamış olan uygarlıkların bu güne dek bıraktıkları kültürü ve yapıtlarını inçeleyerek notlar alıp dökümanlar yaptım.

Bu gezi sonuçunda Kendi Kalemimden DERLEDİKLERİM adı altında roman yazmaya başladım. hala bu romanı bitirmeye alışıyorum. Bu romanı öyle bir özenle hazırlıyorumki okuyucuların kitabı okudukça bir daha okuyası geleçek şekilde,sürüklenip gideçek şekilde farklı bir yazış biçimde hazırlıyorum.


Bu arada senoya yazma çalışmalarımada başladım. Anadoluda gezdiğim Yerlerdeki bütün belediye çalışmalarını Hoşuma giden Şehirlerin planlarını, Buna ilaveten Güzel görünümlü Avrupa kentlerinin pilan ve yerleşim biçimlerinide inçeleyerek kendimde tam belediye başkanı görevini yapabileçek bir şeylerin oluştuğunu hissederek, yeni kurulacak GÖMBE Beldesinin eşi ve benzerine az rastlanan dünyanın dikkatlerini üzerine çeken, her gün her zaman basın ve Televizyonda bahsedilen şirin ve görkemli bir şehrin temel taşlarını kısa bir zamanda meydana getireçek vasflar sahip olduğuma güvenerek bu beldenin Yani GÖMBE'nin belediye başkanlığına soyundum. Gömbe halkına şimdiden müjdeler olsun. Bu fırsatı kaçırmayacak olan gömbe halkıdır.

Sayın Sevgili GÖMBE halkına sesleniyorum bu bir fırsattır. Bu vasıflara sahip, bu denli akıllı ve kültürlü bir Belediye başkan adayını Tirilyonlarca para verseniz, veya çok önçeden sipariş etseniz yine bulamazsınız. İyi düşünülmesi lazım olan bir konu. Kaş belediye Başkanlığını GÖMBE'ye değiştim. Yani Kaş'ı GÖMBE'ye feda ettim. anlarsanız bu işe giriştim

Takdir, ve Düşünme,Karar verme sevgili GÖMBELİLERİNDİR. "

8 yorum:

  1. gömbe beldesi belediye başkan adayına sonsuz teşekkürler ediyorum.renkli karakteri ve özgeçmişi ile bugün bitmeden yüzümü güldüren ilk ve tek kişi olmayı başardı.

    aracı olduğun ve paylaştığın içinse sana ayrıca teşekkürler Yeşim:)hem de çok, sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. engin m ağın24 Mart 2009 17:36

    yahu ben oyumu kesin verdim. Keşke Gömbe nufusuna kayıtlı bir seçmen olsaymışım. İşte adayım. Ha olmadı zati önümüzdeki beş yıl sonra ve ben hala yaşıyorsam ki ah ettim becerecem bunu. Bu bildirgeyi kendime uyarlayıp ki çok fazla uğraşmayacağım bunun için Gömbe ise Gömbe vallaha adayım billaha adayım. Oyunu vermeyen de topdur diye de eklemezsem hem de...(kadınlar için beş yıl içinde başka bir tehtit bulacam söz. Aha bu da seçim vadim olsun)
    hunili engin; oyunuzu verdiniz verdiniz vermediniz siz bilirsiniz.O oyu ben size elbet veririm...

    YanıtlaSil
  3. Vay be Yeşom, bu kadar kolay yani aday olmak:))
    Özledim seni sesin çıkmıyordu kaç gündür, merak ettim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. bi dakka ya bu ciddi değil değil mi :))) gerçi bir de şu açıdan bakmak var o kadar doğal ve olduğu gibi ki buralardaki yalan seçim nutuklarını dinledikten sonra benim bile sadece doğallığı nedeniyle bu adaya oy veresim geldi :))

    YanıtlaSil
  5. - Beenmaya : Valla ciddi gibi ama insanın inanası gelmiyor. Anladığım kadarıyla şu anda aday olan birisi değil bu kişi. Ama doğal olduğu kesin:)))

    - Özlem: Adam tam techizatlı bir belediye başkanı olacak daha ne istenir ki:) Dağın başına devam:)))

    - Engin: Sen aday ol ben de sana oy vermezsem noolayım:)

    YanıtlaSil
  6. - Nily: Renkli ve samimi bir karakteri olduğu kesin:) Yüzünün gülmesine katkım olduysa ne mutlu bana. Karlı dağların tepesinden sevgiler...

    - Biraz: Mizah dergisinin orijinalini görmedim sadece anlatıldı. Ama internet sitelerinin bazıları da aynı konuya yer vermiş. Ancak bahsedilen partinin şu andaki adayının adı Ali değil. Yani bu ya geçmişte oldu ya da sadece bir şaka. Komik geldi paylaşmak istedim. Selamlar...

    YanıtlaSil
  7. Anladim...cunku gercek de olabilir(di)...absurd seyler olmakta her gun...tesekkurler bilgi icin Yesim.

    YanıtlaSil
  8. Bu arada daha geniş kapsamlı bir araştırma yaptım. İlan gerçek, sadece söz konusu olan kişi her seçim zamanı böyle bir ilan bastırır sonra da aday olmazmış:) Daha önceki seçimlerde de buna benzer ilanlar bastırmış ama ilk kez sanal aleme düşmüş:) Böylece konuyu aydınlatmış olduk...Selamlar...

    YanıtlaSil